Min match logotyp

Om Min match

Sidan uppdaterades: 12 januari 2024

Min match är svensk idrotts gemensamma satsning för att tillsammans med Polisen och Svenska Spel skydda idrotten mot matchfixning.

Idrott handlar om att alltid göra sitt bästa. Annars är det något annat, ett spel för galleriet. Det handlar inte bara om att ge 100 procent i tävlingarna utan att också om att ta ansvar för mig själv och min idrott. Om jag inte vågar stå upp mot fusket förstör jag inte bara min egen karriär. Jag förstör också för lagkamrater, ledare och publik. Det är min match – mitt ansvar.

Sidan publicerades: 6 september 2023

Min match – mitt ansvar

Matchfixning betyder att någon med otillåtna medel påverkar resultatet i en idrottstävling. Fenomenet finns över hela världen och vi har haft flera fall även i Sverige.

Ofta är det en aktiv som hamnar i kläm mellan sin roll inom idrotten och den kriminella världens ekonomiska intressen. Tag ditt ansvar och säg nej innan det har gått för långt.

Anmäl misstänkta fall av matchfixning via den säkra länken i toppen av sidan.

Brottsförebyggande rådet (Brå) har skrivit en rapport om hur matchfixning organiseras och genomförs i Sverige. Rapporten är den första i sitt slag och innehåller förslag på en rad åtgärder som svensk idrott, Polisen, Svenska Spel och regeringen kan göra för att minska problemet.